Totul a început cu visul lui Rareș de a fotografia urșii polari în habitatul lor.

„La NORD de cuvinte” este primul demers al Asociației „La NORD de cuvinte”, înființată în 2023, al cărui obiectiv este de a contribui la educația românilor și de a-i îndemna să ia măsuri în privința efectelor schimbărilor climatice.

Proiectele Asociației

#delaRObinet

#delaRObinet este cea mai nouă inițiativă a asociației. A pornit ca o nevoie descoperită în expedițiile La NORD de cuvinte – în Islanda, Norvegia sau Canada, orice restaurant oferă oamenilor de băut apă de la robinet: potabilă, gustoasă și gratuită. Vrem să avem și noi această alternativă, iar apa de la robinet să devină o alegere modernă, fresh, cu grijă pentru oameni și natură. Așteptăm cât mai mulți români să ni se alăture în acest demers!

Albumul fotografic

Viața arctică - pentru prima oară în paginile unui album românesc. Cele mai reprezentative imagini realizate în timpul proiectului, atât cu aparatul foto, cât și cu drona sau telefonul mobil vor fi însoțite de mesaje de sustenabilitate, motivaționale, dar și de povești ale localnicilor din Nord și ale vieții sălbatice din regiunile explorate. Albumul aduce în prim plan strigătul de ajutor al viețuitoarelor și încearcă să ne facă receptivi la impactul pe care-l avem când vine vorba de schimbările climatice.

Evenimente

Expoziții

În fiecare an pornim la drum prin cele mai importante orașe din țară, unde organizăm expoziții cu cele mai reprezentative fotografii realizate în România și la Polul Nord. Până acum, imaginile noastre au fost admirate de vizitatorii prezenți la: EFdeN (Noaptea Muzeelor), Creators Festival, Zilele BIZ, Climate Change Summit, Park Lake, Ambasada României în Norvegia.

Întâlniri cu elevii

Organizăm întâlniri cu tinerii din licee și universități, cărora le povestim despre proiect, le arătăm Nordul prin ochii unui fotograf și, mai ales, îi provocăm să ne pună întrebări așa cum doar ei știu. Îi încurajăm să-și urmeze pasiunile, să descopere lumea și să aibă grijă de natură și…de noi.

Vino alături de noi!

Așa cum resursele Planetei sunt limitate, la fel și energia, timpul și fondurile pe care noi putem să le dedicăm proiectelor menționate mai sus. Fără susținerea ta, planurile noastre vor rămâne doar un alt vis frumos de a schimba lumea. Nu vrem asta, așa că te încurajăm să ne dai un semn și să găsim împreună un mod de a face lucrurile să se întâmple. Pentru că doar ACUM nu e prea târziu.

Expediții 2023

Este despre noi

Poate că schimbările climatice se observă cel mai bine la Polul Nord, dar ele pornesc și de aici. Europa se încălzește de 2 ori mai repede decât media globală, iar România nu face excepție.